Volledig scherm
Camping Het Molenhuis in Heeswijk-Dinther. © Tom Vos/BD

Spelersgroep De Kersouwe Heeswijk vindt elkaar op de camping

HEESWIJK-DINTHER - Ze zijn dikke vrienden, de toneelspelers die zondag voor het eerst de voorstelling ‘Max Havelaar’ op de planken brengen van natuurtheater De Kersouwe. Dat blijkt wel uit het feit dat ruim één op de drie mensen van de cast deze week samen kampeert. Dat gebeurt bij minicamping het Molenhuis, bij de Kersouwe om de hoek. Het zijn niet alleen spelers, ook andere medewerkers van De Kersouwe staan op de minicamping.

„We staan op deze locatie voor de derde keer. We kampeerden daarvoor ook al met elkaar, Maar nu zijn we met 26 mensen, een record”, vertelt Hans Kenens tot zijn genoegen. Kenens is namens De Kersouwe de coördinator van de kampeerweek; hij vertolkt de rol van rentmeester in ‘Max Havelaar’ - het klassieke verhaal over een man die strijdt tegen het corrupte regeringssysteem in Nederlands-Indië en de onderdrukking van de plaatselijke bevolking.

Elke kampeerdag sluiten de spelers af met een kampvuur of speciaal programma. „Vrijdagavond repeteren we niet. Dan gaan we barbecuen”, zegt Kenens, uitstralend dat hij zich erop verheugt. Zaterdag volgt de generale repetitie, in De Kersouwe zondag om 14.30 uur is de première van ‘Max Havelaar’, waarna er in september nog zes opvoeringen zijn.

Oss, Uden e.o.