Volledig scherm
Zicht op vergistingsinstallaties van BioSpares in het buitengebied van Nistelrode. © Maarten van den Hurk/BD

Statenfractie Partij voor de Dieren: 'Geen nieuwe kansen voor mestfabriek BioSpares'

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren (PvdD) vindt het onbegrijpelijk dat mestfabriek Biospares in Nistelrode, waar zo veel mis is, zo veel kansen krijgt van de provincie. De partij maakt zich grote zorgen over de nieuwe eigenaar, BIQ Group, die er volgens de PvdD ook een twijfelachtige reputatie op nahoudt. De fractie heeft daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Tevens vraagt de partij zich af of de nieuwe eigenaar wel betrouwbaar is en of deze voldoende kennis heeft op het gebied van chemische fabrieken. Ook wil de partij van de Gedeputeerde Staten weten of de referenties van de BIQ Group door de provincie of de rechter zijn beoordeeld.

Vergunning
Marco van der Wel: "Het heeft er alle schijn van dat de installatie en het management van Bio Spares niet deugt. Het handhavingstraject heeft de gemeenschap heel veel geld gekost en nu lijkt het er op dat het hele circus van voren af aan begint. Wij willen dat de provincie opnieuw over gaat tot het intrekken van de vergunning als blijkt dat er niets is veranderd."

De Partij voor de Dieren is tegen mestfabrieken omdat deze de intensieve veehouderij alleen maar bestendigen, aldus de partij. In plaats van mestfabrieken pleit de PvdD voor een grondgebonden veehouderij en het inkrimpen van de veestapel.

Het laatste nieuws en achtergronden over BioSpares op bd.nl/biospares.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement