Volledig scherm
Heeswijk-Dinther © Maarten Van Den Hurk

Toch veilige korrels op kunstgrasvelden Bernheze; raadsfracties zetten college opzij

BERNHEZE - Er komen toch geen rubberkorrels van vermalen autobanden op de kunstgrasvelden in Heeswijk-Dinther. Tot vreugde van de voetbalclubs vegen de fracties in de Bernhezer gemeenteraad het voorstel van B. en W. van tafel.

De zeven partijen drukken volgende week in de raadsvergadering gezamenlijk een wijziging door.  Dat zijn ze nu onderling overeen gekomen. Twee weken geleden twijfelden  enkele partijen nog. 

De wijziging behelst dat de kunstmatten bij de aanstaande renovatie worden ingestrooid met synthetische korrels, het zogeheten TPE. Deze keuze vergt bijna 200.000 euro extra.

Vertrouwen

,,We doen dit om de onzekerheid weg te nemen‘’, legt CDA-fractieleider Mart Smits uit. Leden van de voetbalclubs vertrouwen de korrels van rubbergranulaat niet, er kleven in hun ogen risico's voor gezondheid en milieu aan. Voor deze risico’s bestaat weinig of geen bewijs volgens burgemeester en wethouders. 

De besturen van Avesteyn en VV Heeswijk zijn alvast door de raadsfracties ingelicht. Heeswijk-voorzitter Peer Verkuijlen reageert verheugd: ,,We zijn hier absoluut blij mee. Het is ook prima dat we het nu al weten. Dan hoeven we geen actie meer te voeren richting raadsvergadering.‘’