Volledig scherm
Dierenarts Frans van Toor behandelt het bekkengebied van het paard. © SMDC

Topsportpaarden vinden weg naar specialisten in Heesch

HEESCH - Vanuit de hele wereld komen topsportpaarden naar Heesch. In het Sporthorse Medical Diagnostic Centre (SMDC) aan de Hooge Wijsstraat runnen de dierenartsen Erik Bergman en Frans van Toor sinds bijna een jaar een kliniek voor paarden met orthopedische problemen.

De dierenartsen maken gebruiken van de nieuwste technieken om paarden, die veelal met onbekende problemen, naar Heesch komen te helpen. Er wordt onder meer gebruikt gemaakt van echografisch- en rontgenologisch onderzoek. Maar ook Scintigrafie waarbij paarden met een vloeistof worden ingespoten om botaandoeningen en aanhechtingen van pezen en banden in beeld te brengen, wordt in Heesch toegepast.

Per week komen zo'n vijftig tot zeventig paarden naar Heesch voor onderzoek en/of behandeling. Ook in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komen topsportpaarden langs in Heesch.

Lees dinsdag 26 juli meer in het Brabants Dagblad. Volg het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers via bd.nl/rio2016.

Oss, Uden e.o.