Volledig scherm
Ingrid en Hans Renting. © Paula van Hout

Totaal verrast over respons via Airbnb in Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Een kamer boeken bij iemand thuis wordt steeds gewoner, ook in onze regio. Zoals bijvoorbeeld het gastenverblijf aan de Oranjestraat in Dinther. In de serie 'Iedereen Hotelier' vertellen Ingrid en Hans Renting dat ze een populaire tussenstop zijn voor onder andere fietsers en wandelaars.

Het echtpaar had geen hoge verwachtingen toen ze de ‘chillkamer’ van de dochters ombouwden tot gastenverblijf De Tuinkamer.
Ingrid: „Het was bedoeld als logeerplek voor onze families. Ik kom uit Maastricht en Hans uit Utrecht. Ons bezoek kan dus lekker blijven slapen. Maar we vonden het resultaat zo mooi, dat het bij mij ging kriebelen. Mijn ouders hebben altijd een hotel gehad in Valkenburg. Het is blijkbaar voorbestemd.”

Practisch en haalbaar
​Echtgenoot Hans vond het ook wel leuk, zo’n gastenverblijf. „Ik kom regelmatig voor mijn werk in hotels dus weet wat je als gast prettig vindt. Ingrid weet vooral wat praktisch en haalbaar is. Vanzelf komt er niemand, dus kozen we voor Airbnb. We hebben ons half januari ingeschreven en diezelfde avond hadden we onze eerste boeking. We waren totaal verrast over die respons. We dachten dat het een grap was, want wat heeft dit dorp nou te bieden? Sindsdien gaat het maar door.”

Oss, Uden e.o.