Volledig scherm
De voorkeursroutes tussen (linksboven) Loosbroek en (rechtsonder) Vorstenbosch. © Maarten van den Hurk / BD

Trekkers laten Kampweg voortaan links liggen, voor de fietser

LOOSBROEK - Tussen Loosbroek en Vorstenbosch komt een proef om landbouw- en fietsverkeer uit elkaar te houden. Tractoren blijven voortaan zoveel mogelijk van de Kampweg af en krijgen ruim baan op de Berkvenseweg, die iets verderop ligt.

Deze insteek moet vooral verlichting brengen op de Kampweg. Deze smalle verbindingsweg tussen beide kernen is populair bij fietsers.

De ogenschijnlijk simpele oplossing is bedacht in een overleg van gemeente, dorpsraden, fietsersbond, ZLTO en loonwerkersbond Cumela. Het gaat vooralsnog om een proef van een jaar, op  basis van vrijwilligheid. Er komen geen officiële verkeersbesluiten of verboden. Wel laat de gemeente binnenkort tekens op de wegen schilderen: fietsers op de Kampweg en tractoren op de Berkvenseweg,

Verbredingen

Ook realiseert de gemeente Bernheze op de Berkvenseweg enkele verbredingen waar landbouwvoertuigen elkaar goed kunnen passeren. Met in totaal 10.000 euro moet het qua kosten gedaan zijn.

Wilco Emons van brancheorganisatie Cumela noemt de proef interessant: ,,Het is voor ons gewoon een druk gebied met drie grote loonbedrijven. Het is daarom interessant om iets te proberen. Als dit werkt, dan kunnen we er elders van profiteren. Er bestaat overal in het land een spanningsveld tussen fiets- en landbouwverkeer",

Volledig scherm
De Berkvenseweg. © Maarten van den Hurk / BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement