Volledig scherm
© Thinkstock

Twaalf teams strijden om eerste Maashorstcup in Nistelrode

NISTELRODE - Welke voetbalclub uit de regio mag al voor de start van de competitie een prijs bijschrijven? Dat wordt dit weekeinde in Nistelrode duidelijk tijdens de eerste editie van de Maashorstcup. Daarin strijden twaalf teams uit gemeenten die grenzen aan het natuurgebied om eremetaal.

Voor de meeste elftallen is het de laatste grote krachtmeting voor het begin van het nieuwe seizoen. De twaalf verenigingen zijn verdeeld over drie poules. De eerste wedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld en duren 90 minuten. De twee andere pouleduels staan voor zondagmiddag op het programma en duren twee keer 25 minuten.

De drie poulewinnaars bepalen daarna met een shoot-out wie zich kroont tot de eerste kampioen van de Maashorst. Dat team neemt een wisseltrofee mee naar huis en krijgt een teambuildingsactiviteit aangeboden. Bovendien mag het tijdens de winterstop een keer gratis gebruikmaken van het kunstgras en de kleedkamers van Prinses Irene, voor een oefenwedstrijd tegen een opponent naar keuze.

De deelnemende ploegen zijn Prinses Irene, Heeswijk, DAW, Nooit Gedacht, Avesteyn, Festilent, WHV, FC de Rakt, Cito, Vorstenbossche Boys, Achilles Reek en Herpinia.

Oss, Uden e.o.