Volledig scherm
Een bomvolle tribune volgt de vergadering over de komst van een tweede supermarkt in Nistelrode. © Edith Verwegen/BD

Tweede supermarkt Nistelrode verdeelt politiek Bernheze

NISTELRODE - Dat er een tweede supermarkt in Nistelrode moet komen, daar zijn alle politieke partijen in Bernheze het wel over eens. Maar de locatie Weijen die daarvoor in beeld is, zien niet alle partijen zitten.

Woensdagavond sprak de commissie Ruimtelijke Zaken in Bernheze over de komst van een tweede supermarkt in het dorp. Een groot deel van de inwoners van het dorp wil dat er een supermarkt komt op de locatie Weijen 62. Tot voor kort was Aldi daarvoor in beeld, maar de keten is afgehaakt na alle discussie die er in Bernheze al gevoerd is over de locatie.

Binnen of buiten winkelgebied
Het college van B en W wil op Weijen geen supermarkt omdat deze plek buiten het zogeheten kernwinkelgebied ligt.

De grootste partij in Bernheze, het CDA wil dat een supermarkt binnen het kernwinkelgebied komt en daar valt de locatie Weijen buiten. Pas als blijkt dat een supermarkt binnen dat niet gebied niet haalbaar is, wil het CDA verder kijken.

Progressief Bernheze, Blanco, VVD en coalitiepartij Lokaal zien daarentegen een supermarkt op de plek van de voormalige garage van Rob de Winter wel zitten. De vier partijen spraken zich voor een bomvolle publieke tribune uit voor een supermarkt op Weijen. De SP hield zich een beetje op de vlakte. De partij wil niet nog twee jaar doorgaan met plannen maken in het centrum van Nistelrode zonder dat dat iets oplevert. D66 had nog geen standpunt.

Oss, Uden e.o.