Volledig scherm
© StockExchange

Uitbater 't Tunneke in Heesch over bierprijs: Altijd onderhandelen met brouwer

OSS/UDEN/VEGHEL - Caféhouders zitten in een ongemakkelijke spagaat, ook in de regio Oss, Uden en Veghel. Geen enkele kroegtijger zal zich rond de jaarwisseling afvragen wat z’n pilsje nou eigenlijk kost. Voor de caféhouder daarentegen is het juist elke keer weer afwachten met wat voor prijsstijging de brouwerij deze keer op de proppen komt.

Een greep uit de grote spelers op de biermarkt; Bavaria: plus 4 procent, AB Inbev (Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch) plus 3,5 procent en Heineken plus 3,7 procent. Het dilemma voor de exploitant is elke keer weer; wentel ik de prijsstijging één op één af op m’n klanten of pak ik zelf de pijn?

Prijsaanpassingen
Bjorn Smits van ’t Tunneke in Heesch heeft geen brouwerij als huisbaas. Hij tapt bier van Heineken en ontving van die brouwer in december een bericht over prijsaanpassingen. Voor zijn gasten verandert er daardoor niets, stelt Smits: „Wij hadden toevallig een paar weken geleden de prijzen al aangepast, toen het café verbouwd werd. Ik ga nu niet naar aanleiding van de brief van de brouwer nog een keer aanpassen.”

Een biertje kost in het café van ‘t Tunneke nu 2,20 euro. Volgens Smits is er altijd te onderhandelen met de brouwer: „Iedereen spreekt zelf iets af met zijn brouwer, daar sta je zelf bij."

Oss, Uden e.o.