Volledig scherm
© Taina Monteiro

Ultimatum raad Bernheze voor plan supermarkt in centrum Nistelrode

NISTELRODE - Woensdag 10 mei 2017, die datum kunnen inwoners van Nistelrode alvast rood omcirkelen in hun agenda. Als tijdens de commissievergadering op die dag blijkt dat er geen concrete plannen zijn voor de oprichting van een tweede supermarkt in het kernwinkelgebied van Nistelrode, dan komt de locatie Weijen in beeld.

De gemeenteraad van Bernheze nam donderdagavond een motie aan voor de komst van een tweede supermarkt in Nistelrode. Vijf partijen in de raad (Lokaal, D66, Progressief Bernheze, Blanco en Lokaal) willen dat het college van B en W op korte termijn inventariseert welke concrete plannen er zijn met betrekking tot de komst van een supermarkt in het centrum van Nistelrode.

Volgens de partijen is het weliswaar beleid om winkels binnen het kernwinkelgebied te vestigen, maar als blijkt dat dat in Nistelrode om welke reden dan ook niet kan, moet van die regels kunnen worden afgeweken. CDA en SP willen niet afwijken van het bestaande beleid om winkels in het kernwinkelgebied te vestigen.

Tot voor kort had Aldi nog serieuze interesse om een winkel te vestigen op de locatie Weijen, maar door alle discussie in Bernheze over de genoemde locatie heeft de supermarktketen daar vanaf gezien.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement