Volledig scherm
De nummer 1 van de Kwis. © Nisseroise Kwis

Ut klène bruurke wint zevende editie Nisseroise Kwis

NISTELRODE - De deelnemers van de Nisseroise Kwis kregen zaterdagavond antwoord op alle vragen, ook de belangrijkste vraag: wie wint de kwis? Met een ruime voorsprong van 44,5 punten nam Ut klène bruurke de trofee mee naar huis.

Bijna alle teams kwamen er achter dat de Voicemail vraag dubbel achterstevoren was ingesproken, zowel de zin als de woorden waren achterste voren uitgesproken, een extra moeilijkheidsgraad. Het antwoord hierop was: hoeveel geld werd er dit jaar opgehaald met Serieus Request: 5.026.144 euro!

Winnaars

Ook werd er antwoord gegeven op de vraag: wie is het minst wereldvreemd in Nisseroi?’ Op 28 december kwam nagenoeg iedereen in 3 verschillende klederdrachten als Hollander, Aziaat of Afrikaan naar de Maxendschool voor een topografie toets. De kennis over de wereld, maar ook over Nisseroi bleek moeilijker dan gedacht. Maar één was er de beste: Tim Wijnen van team B23 Camping Maalsteen heeft de meeste topografische kennis, met 76 punten!

Na de bekendmaking van de minst wereldvreemde, het beste baksel en het skônste filmpje, werd het tijd voor de uitslag. De spanning in de zaal was duidelijk te snijden toen de organisatie de top 3 bekend maakte:

3e plaats met 761,75 punten A20 Bij elkoar geroapt

2e plaats met 762,5 punten A9 Kwiz ut wel of nie

1e plaats met 807 punten B36 Ut klène bruurke

Volledig scherm
De nummer 2 van de Nisseroise Kwis. © Nisseroise Kwis
Volledig scherm
De nummer 3 van de Nisseroise Kwis. © Nisseroise Kwis
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.