Volledig scherm
Depot is een winkel met horecahoek, waarin jongeren met psychische problemen werken. © Janette Slaats / CU2 Fotografie

Van de Donk steekt loftrompet over Depot Heesch

HEESCH/HEESWIJK-DINTHER - Commissaris van de Koning Wim van de Donk is razend enthousiast over Depot in Heesch. ,,Iets fantastisch voor jongeren die het wat moeilijker hebben ", zei hij donderdag na een werkbezoek aan de woonwinkel waarin jongeren met psychische problemen werken. 

Samen met het gemeentebestuur van Bernheze nam Van de Donk een kijkje bij Depot. Hier werken meer dan 20 jongeren. Die wonen dichtbij, in een woonvorm met in totaal 39 jongeren. De winkel met horecahoek en vergaderfaciliteit  trekt behoorlijk wat bezoek in Heesch. 

,,Een beetje eigenwijs ondernemerschap maar ook heel veel passie voor zorg", zo typeerde Van de Donk de opzet van Depot. De zaak is een initiatief van twee onderneemsters. Gemma van Casteren, een van de twee, kijkt met genoegen terug op het bezoek van Van de Donk: ,,Hij ging echt heel leuk met de jongeren om. Het was alleen veel te kort, we hadden nog veel meer kunnen bekijken en bespreken.''

Van de Donk bracht donderdag een officeel werkbezoek aan Bernheze. dat bracht hem bij Depot in Heesch en bij het proeflokaal van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. 

Volledig scherm
Abt Denis Hendrickx van de Norbertijnen in Heeswijk verwelkomt commissaris Wim van de Donk. © Maarten van den Hurk / BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.