Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft

Van Tilburg in Nistelrode voegt oude kapperszaak toe aan net verbouwde modewinkel

NISTELRODE - De laatste verbouwing is amper een maand geleden opgeleverd, maar Van Tilburg mode in Nistelrode kan wederom uitbreiden. De mode- en sportzaak mag het voormalige kapperspand aan Laar 14 in Nistelrode toevoegen aan de huidige winkel. Het college van B en W in Bernheze wil meewerken aan de plannen van de modezaak.

Ongeveer een jaar geleden kocht Van Tilburg het pand aan Laar 14, de oude kapsalon van Roel Poort. Op dat moment was Van Tilburg net begonnen met een nieuwe uitbreiding van het winkelcomplex. Een maand geleden werd de nieuwbouw geopend.

Het oude kapperspand is ruim 700 vierkante meter groot. Om het pand te betrekken bij de modezaak moet het bestemmingsplan gewijzigd worden omdat voor de Van Tilburg-winkel een ander bestemmingsplan geldt dan voor de rest van het winkelcentrum van Nistelrode. Ook moet een omgevingsvergunning worden verleend en moet Bernheze uitbreiding met de regiogemeenten worden afgestemd. Voorwaarde voor uitbreiding is ook dat Van Tilburg twee kleinere parkeerterreinen die nu gehuurd worden, aankoopt.