Volledig scherm
© Bernie Raaijmakers

Verbreding N279 bij Heeswijk-Dinther open tijdens Dag van de Bouw

HEESWIJK-DINTHER - Belangstellenden konden zaterdag terecht op de bouwplaats van Combinatie De Vaart om de vorderingen van de verbreding van de N279 tussen Den Bosch en Veghel te bekijken.

Uitvoeringsmanager Twan van Bokhoven zag hoe groepjes fietsers steeds aanlegden bij het informatiepunt aan de Heeswijkseweg voor koffie en vervolgens de korte wandeling naar het nieuwe viaduct maakten om van bovenaf te bekijken hoe het nieuwe wegenplan er straks uit komt te zien.

Van Bokhoven legde geduldig uit hoe de nieuwe rotonde bij Heeswijk-Dinther aansluit op het bestaande wegennet en hoe automobilisten straks van Heeswijk-Dinther, over het viaduct, naar Veghel kunnen rijden.

Buurtbewoonster mevrouw Van Meltfoort is een fanatiek fietsster en ze is erg enthousiast over het nieuwe fietspad ‘langs het kanaal’. “ Ik volg de werkzaamheden op de voet. Waar we nu staan had mijn vader vroeger een groot stuk weiland. Hier heb ik vroeger de koeien nog gemolken en moet je nu eens zien. Het is ook fijn dat alles zo duidelijk wordt uitgelegd.” Van Bokhoven geeft aan dat op 4 juli het traject Middelrode – A50 in gebruik wordt genomen waarna op 12 augustus het deel tussen Middelrode en het Maximakanaal aan de beurt is. “Aan het eind van het jaar is het hele traject klaar.”

Albert van Engeland is vanuit Schijndel gekomen om te kijken of de fietstocht die hij voor zondag heeft georganiseerd voor zijn broers en zussen wel doorgang kan vinden. “Ik check even of we er morgen wel door kunnen maar ik ben hier ook omdat ik zo’n project gewoon machtig interessant vind. Ik ben zelf uitvoerder in de bouw geweest en ik weet wat er allemaal bij komt kijken. Vooruitkijken en plannen dat is het belangrijkste. Maar ik zie dat het hier wel goed zit.”

Oss, Uden e.o.