Volledig scherm
Diamanten paar Barten uit Heeswijk Dinther Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Verliefde Gerard overwon hoogtevrees voor zijn Jet

HEESWIJK-DINTHER -  Ze liepen elkaar in 1952 tegen het lijf. Zes jaar later, op 16 april 1958, beloofden Gerard en Jet Barten elkaar eeuwige trouw. Maandag vierden ze hun diamanten bruiloft.  ,,Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in Dinther", vertelt zoon Bob. ,,Het was liefde op het eerste gezicht. Zo zeer zelfs, dat ons pa met al zijn hoogtevrees samen met ons ma de kerktoren in is geklommen."

Hij moest er zijn angst voor overwinnen, maar daar kreeg hij wel een hele hoop voor terug. Gerard en Jet kregen samen vier kinderen. Inmiddels heeft de familie zich uitgebreid met tien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

In Dinther kennen ze Gerard, die benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, misschien beter als 'Mister Barten'. Hij was hoofd van de Sint Servatiusschool, later werd hij wethouder. Jet werkte tot het huwelijk in de kruidenierszaak van haar ouders in Nistelrode, daarna was ze fulltime bezig met haar gezin. 


Tegenwoordig houdt Gerard zich voornamelijk bezig met vrijwilligerswerk op Laverhof, lezen, zingen en harmonie St. Servaes. Jet vermaakt zich met haar naaimachine, zwemmen, mode en haar bloemen en planten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement