Volledig scherm
Technisch onderzoek na het dodelijk ongeval in Meijel © Stefan Koopmans

Veroorzaker ongeluk waarbij 2-jarige Ize uit Heesch omkwam moet celstraf uitzitten

HEESCH - De Poolse man die in 2013 in Meijel een dramatisch ongeluk veroorzaakte waarbij de 2-jarige Ize uit Heesch en haar opa en oma om het leven kwamen, moet de celstraf van 15 maanden uitzitten. De Hoge Raad in Den Haag heeft de cassatie in de zaak dinsdag niet-ontvankelijk verklaard. De vader van het meisje liet weten opgelucht te zijn dat dit gedeelte nu wordt afgesloten. 

De Poolse man werd vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden en een rijontzegging van 4 jaar. De uitspraak leidde tot veel ophef, mede door de tv-beelden van de stoelgooiende vader. Het Hof achtte dood door schuld bewezen. De chauffeur legde zich niet neer bij het vonnis van het Bossche gerechtshof en besloot in cassatie te gaan.  

Bij het ongeluk op 19 mei 2013 kwamen Ize (2) uit Heesch en haar opa (67) en oma (64) om het leven. Ze werden op het fietspad aangereden door de man, die met zijn auto van de weg was geraakt. Volgens het Hof reed de bestuurder met een te hoge snelheid de bocht in. 


Opluchting
De ouders van Ize kunnen zich vinden in het besluit van de Hoge Raad. Vader Erik Derijks: ,,Dit is echt een opluchting voor ons. De uitgesproken straf blijft staan en gaat nu uitgevoerd worden, dat vinden wij goed. Het betekent ook dat er geen nieuwe zitting komt en we niet nog een keer door die hele molen hoeven. Daar ben ik blij om. Voor wat de strafzaak betreft kunnen we dit nu echt afsluiten."

Oss, Uden e.o.