Volledig scherm
Technisch onderzoek na het dodelijk ongeval in Meijel © Stefan Koopmans

Veroorzaker ongeval Meijel waarbij peuter uit Heesch omkwam zet cassatie door

HEESCH - De Poolse man die in Meijel drie mensen doodreed, gaat definitief in cassatie tegen de uitgesproken celstraf van 15 maanden. Dit bevestigt zijn raadsman Misja Geeratz.

"Ik ben de gronden aan het formuleren voor de cassatieschriftuur", zegt Geeratz. Formeel moet hij als advocaat naar de Hoge Raad stappen.

Het besluit om dit te doen is genomen na enkele overleggen met de in Polen wonende man. Na de rechtbank in Roermond en het gerechtshof in Den Bosch moet nu ook de Hoge Raad in Den Haag zich gaan buigen over het dramatische verkeersongeval in mei 2013. Dit gebeurt op basis van schriftelijke stukken en zonder openbare zitting. Als de Hoge Raad het vonnis van het Bossche gerechtshof vernietigt dan kan er wel een nieuwe behandeling volgen, met zitting, bij een ander hof.

Verbijstering
Bij het ongeval in Meijel kwamen Ize, een 2-jarig meisje uit Heesch, en haar opa en oma om het leven. Zij werden op het fietspad aangereden door de Poolse man die met zijn auto van de weg was geraakt. De zaak kreeg landelijk bekendheid toen de vader van het meisje eind vorig jaar in de rechtbank met een stoel gooide. Dat deed hij uit verbijstering over het vonnis, een werkstraf van 120 uur.

Anderhalve maand geleden veroordeelde het gerechtshof de chauffeur tot 15 maanden cel. Bij die uitspraak plaatste advocaat Geeratz direct vraagtekens. Hij stelde al snel formeel cassatie in omdat zoiets binnen 14 dagen moet.

Oss, Uden e.o.