Volledig scherm
Tientallen mensen rondom de Dorpspomp genieten van een gerecht van een foodtruck © Roy van den Busken

VIDEO: Eetfeest Nisseroi blijft bewust laagdrempelig

NISTELRODE - De tweede editie van het Eetfeest Nisseroi had zaterdag hetzelfde concept als vorig jaar. Bij vijf verschillende foodtrucks rondom de dorpspomp van Nistelrode konden de aanwezigen allerlei gerechten bestellen. ,,We willen het bewust niet groter maken, voor Nistelrode is dit goed genoeg", zegt organisator Teun van Schadewijk.

,,Het moet steeds groter en commerciëler met de foodfestivals", vervolgt de eigenaar van het bedrijfje Du-Bio. ,,Wij houden het graag laagdrempelig. Dat spreekt me het meest aan, want dat levert een gezellige sfeer op." Om het ook gezelliger te maken voor de kinderen, voegde de organisatie een aantal dingen toe. Zo was er een luchtkussen en konden kinderen een airbrush tatoo laten ztten. Daarnaast was er sfeervolle festivalmuziek van twee dj's.

De editie van vorig jaar was goed bevallen, met zo'n vijfhonderd bezoekers. De organisatie kreeg veel positieve reacties. Dit jaar trok het foodfestival minder bezoekers. Van Schadewijk: ,,Het kwam wat later op gang, vanwege de regen in de middag. Gelukkig is het nog alsnog goed terrasweer geworden."

Vakantiegevoel

Johan van der Linden en zijn twee kinderen zijn speciaal vanuit Vorstenbosch komen fietsen. ,,Het is een leuk uitje. De sfeer is gezellig en het eten is erg lekker. Ik zie bovendien veel bekende Nistelrodense gezichten." Zoon Matt en dochter Hannah zijn dol op smoothies. Vader Johan haalt ze bij een foodtruck. Ze maken samen een selfie, met ook de toetjes erop. ,,Dit is toch wel het vakantiegevoel."

Oss, Uden e.o.