Volledig scherm
vlnr: Roy van der Heijden, René van Rooij en Paul van Lokven. © Peter van der Steen

Voor de tiende keer racen door Heeswijk met de Solex

HEESWIJK-DINTHER – Ongeveer 115 teams komen op 27 en 28 augustus aan de start voor de tiende 24uurs Solexrace van Heeswijk. De solexrace vormt samen met het driedaagse muziekfestival en de Brascross een evenement dat jaarlijks duizenden belangstellenden trekt.

Het parcours dat de solexen afleggen gaat door de bossen en het buitengebied van Heeswijk-Dinther, over het festivalterrein en door twee cafés en een stierenstal. Het driedaags muziekfestival in drie feesttenten vermeldt een line-up met publiekstrekkers zoals Memphis Maniacs, Mr. Polska, WC Experience, Mental Theo en Dirty Daddies.
De 24uurs Solexrace is volgens organisator Roy van der Heijden een unieke combinatie van drie dagen feest én een ludiek race-spektakel. ,,De Solexrace maakt alles apart. Als we dat niet hadden, was het een evenement zoals zoveel anderen. Ook de Brascross en het feit dat we voor Kika rijden maakt het tot een uniek evenement”, stelt de organisator.

Drie categoriën
Volgens mede-organisator René van Rooij komen drie categorieën solexrijders aan de start. ,,Er zijn er die horen tot de klasse bloedfanatiek en die voor de eerste plek gaan, een groep die het leuk vindt om mee te doen en ook om uit te rijden en een groep die het geen flikker interesseert hoe het gaat”. De 24-uurs Solexrace zet dit jaar nieuwe stappen met de Brascross, die op een apart circuit naast het festivalterrein wordt verreden. Vanaf vijf jaar mag worden meegedaan in zeven verschillende klassen, van luierklasse tot auto- en quadklasse.

Zie: www.24uurssolexrace.nl.

Oss, Uden e.o.