Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlopig geen voetbal op kunstgras in gemeente Bernheze

HEESCH - Er wordt voorlopig helemaal niet meer gevoetbald op kunstgras in Bernheze. Dat laten de gemeente Bernheze en de clubs Avesteyn, Heeswijk, HVCH en Prinses Irene weten in een gezamenlijk bericht.

Door de recente ophef over het gebruik van mogelijk kankerverwekkende rubberen korrels in kunstgras wordt verder spelen opgeschort. De gemeente volgt op dit moment het advies van het RIVM en de GGD op. Zij geven aan dat ze geen gezondheidsrisico’s verwachten en dat er geen reden is om te stoppen met spelen op de velden. De besturen van de voetbalclubs mogen zelf bepalen hoe ze met de situatie omgaan. Zij vinden dat eerst duidelijk moet zijn of er gevaar bestaat voor de volksgezondheid.

Onderzoeken
Het RIVM gaat onderzoek doen naar de risico's van spelen op kunstgras. Naar verwachting wordt dit onderzoek in december afgerond. Met de voetbalverenigingen is afgesproken dat de gemeente Bernheze de alternatieven van rubberkorrels in de vier velden gaat onderzoeken. Ook worden monsters genomen van de rubberkorrels op alle velden om een beeld te krijgen van de situatie bij de clubs.

Oss, Uden e.o.