Volledig scherm
Betrokkenen onthullen de plaquette van de nieuwe MFA. V.l.n.r. Mari van der Ven (voorzitter de Stuik), het echtpaar Kanters, wethouder Rien Wijdeven en Leo Somers (Dorpsraad Vorstenbosch). © Roy van den Busken

Vorstenbosch verlangen komt na tien jaar uit: bouw MFA van start


VORSTENBOSCH - De Vorstenbossche gemeenschap heeft er bijna tien jaar op moeten wachten. De bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) naast de Stuik start vrijdagochtend. Voor deze feestelijke gelegenheid trok wethouder Rien Wijdeven donderdagavond alvast samen met het echtpaar Kanters symbolisch een doek omlaag.

De huidige gymzaal, gebouwd in de jaren zestig, is aan vervanging toe. Een nieuwe accommodatie is een van de grootste wensen in het integraal dorpsontwikkelingsplan (Idop) van 2009. Pas tien jaar later zal de sportzaal in het hart van het dorp verschijnen. ,,Er was een hele politieke rollercoaster voor nodig, mede door moeizame tijden in de bouw", blikt de wethouder terug. En dan moest het echtpaar Kanters daar ook nog voor verhuizen. ,,Het werd uiteindelijk een schoolvoorbeeld van een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen", vindt Leo Somers van de Dorpsraad, die zelfs denkt dat het tijd is voor een Idop 2.0.

Multifunctionele accommodatie

De helse achtbaan resulteert, na maar liefst zeventien werkgroepbijeenkomsten, in een duurzame MFA. ,,De komst ervan zorgt in de nabije toekomst voor meer integratie tussen jongeren en ouderen", vertelt Mari van der Ven, voorzitter van gemeenschapshuis de Stuik. ,,De komst van de MFA maakt de toekomst van gemeenschapshuis de Stuik toekomstbestendig. Er kunnen bijvoorbeeld meer grote evenementen op het gebied van cultuur, sport en ontspanning gaan plaatsvinden." 

Als het weer meewerkt wordt nog voor de kerst het hoogste punt van de MFA bereikt.