Volledig scherm
De brand in de Wilhelminalaan in Heesch. © Charles Mallo

Vrouw die eigen huis in brand stak in Heesch moet 2 jaar naar kliniek voor 'resocialisatie'

DEN BOSCH - De 42-jarige vrouw uit Heesch die op 15 december 2014 haar huis aan de Wilhelminalaan in vuur en vlam zette, moet nog 2 jaar doorbrengen in een psychiatrische kliniek. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch dinsdag.

De vrouw, die volgens eigen zeggen 'moeite had om nee te zeggen', was behoorlijk in de stress geraakt op die 15e december, terwijl ze bezig was met het maken van kleding voor een voorstelling. Ze gooide spullen door de kamer, wierp de kleding op de vloer en bestrooide deze met aanmaakblokjes. Ze zette hiermee de kamer in vuur en vlam. Ze stak ook haar bed in brand. De vrouw draaide wel het gas dicht en zorgde dat de huisdieren buiten bleven.

Volgens de rechtbank bracht ze door haar actie geen mensen, maar wel 'goederen' in gevaar. De vrouw kreeg naast de verplichte behandeling 3 jaar reclasseringstoezicht opgelegd. Ook kreeg ze een gevangenisstraf van 702 dagen, waarvan 540 dagen voorwaardelijk. De Heesche vrouw omschreef de brandstichting achteraf als 'een schreeuw om hulp'. Ze was volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar.

Oss, Uden e.o.