Volledig scherm
Rechtbank © Thinkstock

Vrouw vrijgesproken voor mishandelen jongen tijdens Pokémon-jacht in park

DEN BOSCH/HEESCH - Een 40-jarige vrouw uit Heesch reed op 26 september 2016 met haar fiets tegen een vriendje van haar zoon in een park in Heesch, terwijl ze hier met zijn drieën zochten naar Pokémon-figuren. Het Openbaar Ministerie zag dit als 'mishandeling' en eiste een werkstraf van 40 uur. De rechter sprak haar vrij, maar kreeg wel een boete voor het belemmeren van de politie. 

De vrouw was met haar zoon en een vriendje in Heesch op zoek naar Pokémon-figuren. ,,Ik fietste door het park", vertelde de vrouw. ,,Zij liepen daar ook rond." Ze zag van een afstandje dat de jongens ruzie kregen. ,,Ze waren elkaar aan het duwen en trekken", vertelde de Heessche. ,,Ik wilde ze uit elkaar houden." Ze fietste daarom op de twee tieners af. Ze botste met haar wiel tegen 'het slachtoffer', dat hier een schaafwond aan overhield. ,,Dat was niet mijn bedoeling", vertelde de vrouw. ,,Ik fietste daar heel langzaam met mijn telefoon in de hand en wilde gewoon iets doen. Ik had net zo goed tegen mijn eigen kind aan kunnen rijden."  Ze had naar eigen zeggen in ieder geval niet het plan om het slachtoffer 'te mishandelen', zoals het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag stelde. Een getuige bevestigde haar verklaring en de rechter sprak haar vrij.

De vrouw zou later op die 26e september 2016 ook een agent hebben aangevallen, die bezig was haar zoon te arresteren. ,,Mijn zoon was eigenlijk heel rustig. Maar hij werd toch in de houdgreep gehouden. Ik wilde gewoon de handen losmaken van die agent."

Politierechter E. Valckx vond dat de vrouw schuldig was aan het 'belemmeren' van politiemensen. Omdat de verdachte 'schuldbewust' overkwam kreeg ze slechts een voorwaardelijke boete, van 500 euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement