Volledig scherm
Luchtfoto van het toekomstige bedrijventerrein Heesch-West, met links de A59 en wegrestaurant De Lucht. © John Schouten/PVE

Wethouder belooft snel duidelijkheid over Heesch-West

HEESCH - Binnen nu en anderhalve maand is duidelijk wat er gaat gebeuren met het bedrijventerrein Heesch-West. Dat zegt wethouder Rien Wijdeven van Bernheze.

Op 30 juni is er regionaal overleg over de toekomst van het terrein en op 4 juli komen de gemeenteraden van Bernheze, Oss en Den Bosch bijeen. Volgens Wijdeven zal er na die dag ook duidelijkheid zijn over de mogelijkheden om van Heesch-West een duurzaam bedrijventerrein te maken.

"Daar zijn we ook al volop mee bezig", zei Wijdeven. In de raadsvergadering van Bernheze werden donderdagavond twee moties ingediend om de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie te onderzoeken. D66 en CDA kwamen samen met een motie, Progressief Bernheze diende een andere motie in.

Energiebronnen
Progressief Bernheze wil het algemeen bestuur van Heesch-West vragen om een haalbaarheidsstudie te doen naar het opwekken van duurzame energie. "Daar kun je niet op tegen zijn", vond Wijdeven. "Ik kaart dat graag aan in het algemeen bestuur." CDA en D66 willen onderzoeken hoe welke duurzame energiebronnen aangewend kunnen worden. Na veel discussie werden beide moties aangenomen.

Oss, Uden e.o.