Volledig scherm

Willibrordcentrum opent deuren na forse verbouwing

HEESWIJK – Na een forse verbouwing is het Willibrordcentrum in Heeswijk een foyer, nieuwe toiletgroepen en extra opslagruimten rijker. Ook het podium in de toneelzaal werd onder handen genomen en is nu groter en ruimer.

Het gemeentelijke monument naast de Heeswijkse kerk werd afgelopen maanden verbouwd en uitgebouwd. ,,Voorheen hadden we maar één toilet. dan kun je geen grote groepen mensen ontvangen. Met de foyer en nieuwe toiletten, zijn we compleet en kunnen we ook zakelijke clubs ontvangen”, vertelt John van Tartwijk, voorzitter van Stichting Willibrordcentrum.

Samen met Cees Markus en Dirk van Esch vormt de voorzitter het bestuur van het Willibrordcentrum. De renovatie was mogelijk dankzij de inzet van een dertigtal vrijwilligers en financiële steun van onder meer Oranje Fonds, Parochie H. Willibrordus en de Zusters van JMJ en een sponsor.

De nieuwe foyer heeft een rechtstreekse verbinding met de toneelzaal en wordt gebruikt door bezoekers tijdens de pauze en na afloop van voorstellingen. Wethouder van Bernheze Jan Glastra Van Loon opent zaterdag 15 oktober om 15.00 uur het vernieuwde gebouw. ’s Avonds is er feest voor de vrijwilligers die meehielpen.

Oss, Uden e.o.