Volledig scherm
Wim Kros en zijn vrouw Margot met medewerkster Diana van Rooij in de winkel die tot en met zondag 14 augustus nog open is. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Wim Kros sluit Creatief Centrum Heesch

HEESCH - Jarenlang was Wim Kros uit Heesch een 'bekendheid' op hobbygebied. Hij gaf hobbybladen uit, presenteerde tv-cursussen en had in Heesch een winkel en en museum. Zondag 14 augustus is de winkel voor het laatst open. Kros stopt ermee.

Wim Kros begon in 1974 bij het hobbyblad 'Navijven'. Toen de directie stopte ging Kros voor zichzelf aan de slag en kwam met de Knutselkrant van Nederland op de proppen. Jarenlang gaf hij allerlei hobbybladen uit die hij grotendeels zelf maakte. Voor het blad Poppenhuizen en miniaturen werden zoveel maquettes van poppenhuizen gemaakt, dat Kros begin jaren 90 besloot om een poppenhuismuseum te openen.

Samen met zijn vrouw Margot runde hij ook een winkel waar allerlei hobby-artikelen te koop waren. ,,Van heinde en verre kwamen de mensen, meestal vrouwen, naar ons om spullen te kopen." De inmiddels 70-jarige Kros gaat nu genieten van zijn vrije tijd, en zijn kleinkinderen.

Oss, Uden e.o.