100.000 kippen omgekomen bij grote brand in Groningse schuren

videoBij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn vanochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.

,,Het is heel erg sneu voor de eigenaar en verschrikkelijk voor de kippen”, aldus een woordvoerder van de brandweer Groningen.

Er stonden twee schuren naast elkaar, die konden volgens de brandweer beide niet meer worden gered. ,,Bij aankomst zagen we dat de schuren als verloren konden worden beschouwd. We hebben ons gericht op het overslaan van de brand.” 

Het vuur is inmiddels onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Er kwam bij de brand veel rook vrij, die richting Veendam en Wildervank trekt. Omwonenden kregen het advies deuren en ramen gesloten te houden.

Volledig scherm
Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn zondagochtend 100.000 kippen omgekomen. © ANP
  1. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.