Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest. © Gemeente Epe

144.630 euro wachtgeld voor 3 maanden werk... Eper wethouder stapt op lucratief moment op

De afgelopen weekeinde opgestapte Eper wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag op een lucratief moment aangeboden. Voor de korte tijd dat hij deel uitmaakte van het plaatselijke college van B en W is de gemeente hem - bovenop het salaris dat hij kreeg - 144.630 euro wachtgeld verschuldigd. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard.  

3 reacties

 • Ans Spierings

  2 maanden geleden
  Dat noem ik gewoon jatten van de nederlanders
 • J Peeters

  2 maanden geleden
  Regels van geen ww ontvangst aanpassen zoals voor iedere Nederlander en dezelfde weg bewandelen als de medemens?! Dan weten ze ook hoe dat kan voelen. En tegen hoeveel muren je soms oploopt als je ivm gezondheid thuis komt te zitten. Heb me niet verdiept in het ontvangst van ziektewetuitkering maar ik ga er in dit geval niet van uit dat Michiel Wiersinga niet de volle 2 jr thuis blijft om dan nog in de bijstand te willen?. En de ww ontvang je toch alleen als je ontslagen wordt?!
 • P Westerlaken

  2 maanden geleden
  Vieze beesten en ik maar vechten voor een uitkering wan ik ben zzp'er geweest
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.