Volledig scherm
Deze twee dennenappels kosten bij Intratuin 5 euro. © Intratuin

5 euro voor twee dennenappels bij Intratuin: ‘Kerst is onbetaalbaar grappig’

Een gezellige kerst is te koop. Tuincentra puilen uit van de lichtjes, ballen en natuurlijk materiaal. Intratuin vraagt 5 euro voor twee dennenappels. ‘Wááát?!?’ 

Op social media liggen mensen in een deuk om de gekkigheid in het tuincentrum. In het bos struikel je dit jaargetijde immers over de afgevallen dennenappels. 

De tekstschrijver van Intratuin heeft zijn best gedaan om er nog iets van te maken, ook al vergeet hij de tussen-n in dennenappel: ‘De denneappels maritima van Intratuin zijn vrolijk, decoratief en met een beetje nepsneeuw snel in winterse sfeer te krijgen. De denneappels kunnen gemakkelijk gebruikt worden in een kerststuk of als decoratie op een kerstkrans. Verkrijgbaar in verschillende kleuren of gewoon naturel. Voor ieder wat wils.’ 

Behalve veel vermaak om de malligheid in de tuincentra is er ook ergernis. De twee dennenappels worden verkocht in een milieuonvriendelijk plastic doosje.

 1. Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.
 2. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitensluiten, is lachwekkend
  PREMIUM
  column

  De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitenslui­ten, is lachwek­kend

  Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.