Volledig scherm
Hulpdiensten tijdens de zoekactie in het Limburgse Plasmolen. © SK-Media

52-jarige man uit Uden verdronken in Limburg

UpdateUDEN - In het Limburgse dorp Plasmolen is in de nacht van vrijdag op zaterdag het levenloze lichaam van een 52-jarige man uit Uden gevonden.

Er is volgens de politie geen sprake van een strafbaar feit. Dan man was samen met iemand anders gaan zwemmen in de Mookerplas. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven.

De brandweer werd rond 00.30 uur gealarmeerd dat er een persoon te water was geraak in de jachthaven El Dorado in Plasmolen. Met een boot en duikers werd een grote zoekactie opgezet in de plas. Het lichaam van het slachtoffer werd na zo'n anderhalf uur zoeken gevonden.

  1. 'Kant en klare handleiding voor opvang getraumatiseerd kind bestaat niet'
    PREMIUM

    'Kant en klare handlei­ding voor opvang getraumati­seerd kind bestaat niet'

    'Het kind is opgevangen in een pleeggezin'. Het is vaak een bijzin bij nieuwsverhalen over kinderen die thuis verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zoals bij het 8-jarige Duitse jongetje dat jarenlang door zijn ouders werd mishandeld, amper te eten kreeg en in een kist moest slapen. Of onlangs de jongen van 10 die door zijn moeder via het dark web werd aangeboden aan pedofielen en tientallen keren seksueel werd misbruikt.