Links arts in opleiding Pam Heutinck (25) en rechts basisarts Florien van Eeden (26). Zij werken voor de GGD Rotterdam-Rijnmond aan het bron- en contactonderzoek in Zuid-Holland, de provincie met de meeste besmettingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links arts in opleiding Pam Heutinck (25) en rechts basisarts Florien van Eeden (26). Zij werken voor de GGD Rotterdam-Rijnmond aan het bron- en contactonderzoek in Zuid-Holland, de provincie met de meeste besmettingen. © Marco de Swart

96 nieuwe brandhaardjes in Nederland: ‘Er zijn mensen met 50 nauwe contacten’

CORONAHet bron- en contactonderzoek is heilig voor het Nederlandse virusbeleid. Ook voor het heropenen van de economie is het essentieel. Nu veel Nederlanders zich weer gedragen alsof er niets aan de hand is, lijkt dat onderzoek een onmogelijke klus. ,,Er zijn mensen met veertig à vijftig nauwe contacten.”

 1. ‘Zo'n einde verdient niemand’: reconstructie van een spiritueel getinte Zeeuwse moordzaak
  PREMIUM

  ‘Zo'n einde verdient niemand’: reconstruc­tie van een spiritueel getinte Zeeuwse moord­zaak

  De moord op Ichelle van de Velde is een van de geruchtmakendste zaken in Zeeland van de laatste jaren. Deze krant reconstrueert de afgelopen twee maanden, van de eerste zoektocht naar de 29-jarige inwoonster van Oostburg tot nu. ,,Veel vragen zijn nog niet beantwoord.” Eén daarvan is: hoe belandt een vrouw met een spirituele winkel in een moordonderzoek? We schetsen haar profiel.
 1. Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde
  Play

  Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde

 2. Thierry Baudet houdt campagnespeech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'
  Play

  Thierry Baudet houdt campagne­speech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'