Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

98-jarige man bedreigd, vastgebonden en overvallen in Krimpen aan den IJssel

Een 98-jarige man is rond tien uur vanmorgen in zijn rijtjeshuis aan de Vijverland in Krimpen aan den IJssel overvallen. De hoogbejaarde man werd door twee daders bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden. De politie spreekt van ‘twee lafaards’. 

De man is volgens de politie niet gewond geraakt, maar wel erg geschrokken: ‘Hij maakt het redelijk oké.’ De kinderen van de man zijn op dit moment bij hem. Er zijn sieraden weggenomen uit de woning. De man woonde voor zover bekend alleen. 

De overvallers hebben volgens de politie een aantal keer bij de man aangebeld. Hij reageerde aanvankelijk niet omdat hij normaal gesproken niet zo maar voor onbekenden open doet. Op het moment van de overval waren mannen aan het werk op het dak en dat heeft de Krimpenaar er toe gebracht uiteindelijk wel op het gebeld te reageren.  

De mannen drongen meteen de woning binnen en bonden de bewoner vast, terwijl ze hem bedreigden met een vuurwapen. Ze doorzochten het huis, gingen er met de sieraden vandoor en liet hun slachtoffer gekneveld achter.  De man wist zichzelf uiteindelijk los te krijgen. 

De Forensische Opsporing heeft in de woning onderzoek gedaan naar eventuele sporen die de verdachten achtergelaten zouden kunnen hebben. De daders droegen donkere kleding en mutsen.  Hun leeftijd wordt geschat tussen de 24 en 30 jaar. ‘Wie zijn deze twee lafaards’, schrijft de politie op Twitter.   

De burgemeester van Krimpen aan den IJssel Martijn Vroom laat in een Facebookbericht zijn boosheid zien over de laffe overval: ‘Pakken die lui.’

Stroomstootwapen

Eerder deze week werd ook al een hoogbejaarde vrouw van 97 in Rotterdam-IJsselmonde overvallen door mannen die zich voordeden als medewerkers van de gemeente.

Een man uit Diessen wist gisteravond vier overvallers weg te jagen bij zijn voordeur. De bewoner vertelde tegen de politie dat er werd aangebeld. Toen hij de voordeur opende, kreeg hij meteen een stroomstootwapen tegen zich aan geduwd. Hij zag drie of vier mannen staan. De bewoner viel achterover tegen een wand in de hal en kreeg een paar klappen in het gezicht. Hij wist de indringers toch naar buiten te werken, waarna zij zonder buit wegrenden.

De man raakte gewond aan zijn hoofd en onder zijn oog en moest voor controle naar het ziekenhuis. 

  1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
    Poldercrash

    ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

    Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.