Aad van Manen overmeesterde dronken bestuurder: ‘Ik dacht: hij gaat mensen vermoorden’

VIDEODe 23-jarige dronken man die zaterdagmorgen een dollemansrit maakte door het Oude Noorden van Rotterdam en negen auto’s ramde, was daarvoor al ‘op oorlogspad’. Dat vertelt Aad van Manen (54), de man die de automobilist wist te overmeesteren.

,,Ik woon in de Noordmolenstraat. Daar liep hij ‘s morgens al mensen uit te dagen. Hij maakte boksbewegingen naar ze. Hij was helemaal waus.’' Enkele uren later ging het goed mis. De man, die geen rijbewijs heeft, scheurde met een gestolen pick-up tegen het verkeer in via de Bergweg door de Noordmolenstraat naar de Tollensstraat. Hij raakte bij z’n rit waarbij hij soms ook over de stoep reed negen geparkeerde auto’s , diverse gestalde fietsen en een boom.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.