Advocaat Inez Weski.
Volledig scherm
Advocaat Inez Weski. © ANP

Advocaat beschuldigt Inez Weski van smokkelen informatie uit EBI, Youssef Taghi blijft in de cel

UpdateDe nieuwe advocaat van Youssef Taghi, neef en ex-advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, zegt dat diens advocaat Inez Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught heeft gesmokkeld onder druk van haar cliënt Ridouan. ,,Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man." Weski noemt de beschuldiging ‘onjuist, onterecht suggestief en zeer laakbaar’.

 1. Politie wist dat advocaat Youssef Taghi contacten had met criminele milieu, maar hij mocht toch EBI in
  Play
  PREMIUM
  Met video

  Politie wist dat advocaat Youssef Taghi contacten had met criminele milieu, maar hij mocht toch EBI in

  Van Youssef Taghi was al ver voor hij advocaat werd van zijn neef Ridouan Taghi, bekend dat hij aanschurkte tegen het criminele netwerk van zijn familielid. Uit onderzoek van deze site en onderzoekssite Follow the Money blijkt dat de politie in de systemen meerdere malen melding maakte van contacten tussen Youssef en personen die gelinkt worden aan de organisatie van Ridouan Taghi.
 2. OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeelde

  OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeel­de

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onderzocht of advocaat Inez Weski informatie heeft gelekt in de strafzaak rond de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, of dat zij een usb-stick de gevangenis in heeft gesmokkeld waar haar cliënt verbleef. Dat bleek vandaag tijdens de voorbereidende zitting in de strafzaak van Taghi's neef Youssef, die tevens als zijn advocaat heeft opgetreden en informatie zou hebben doorgespeeld.