Volledig scherm
In de verte de boerderij waar het gezin werd aangetroffen. © ADR

Afgelegen boerderij waar gezin schuilde staat op naam van vrouw VVD-voorzitter

De afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold waar een gezin is aangetroffen dat jarenlang in volledige afzondering leefde, staat op naam van de echtgenote van een prominent inwoner van Ruinerwold, Klaas Rooze. Hij is onder meer voorzitter van de VVD in de gemeente De Wolden en werd vorig jaar nog onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Deze familie weet echter van niets. Ze verhuurden het pand alleen maar. ,,We zijn er sprakeloos van dat zoiets in ons huis is gebeurd’’, zegt echtgenote Alida Rooze. ,,We wisten helemaal van niets. We hebben dit pand al een aantal jaren aan één persoon verhuurd, maar lezen nu in de media dat er blijkbaar nog een man met kinderen woonde. We hebben geen idee wie dit zijn.’’

Het gezin, een man en vijf kinderen, zou hebben gewacht op het einde der tijden. Bij de woning is de 58-jarige huurder van het pand aangehouden. Hij weigerde mee te werken met de politie. Over de identiteit van de man kan de politie verder niks zeggen. Volgens een buurtbewoner is de opgepakte man niet de vader van het gezin. Die zou op bed liggen sinds hij een hersenbloeding kreeg.

Bouwval

Buurtbewoners melden dat er elke dag een man in een Volvo naar de boerderij kwam. ,,Hij heeft het helemaal opgeknapt”, zegt een van hen. ,,Het was een bouwval.” De boerderij was sinds enkele jaren omringd door hoge hekken. ,,Ik zag daar altijd maar één man”, zegt een ander. ,,Die was er elke dag. Maar van kinderen weet ik niets.”

De zaak kwam gisteren aan het rollen toen een 25-jarige man zich in verwarde toestand in een kroeg in zijn woonplaats meldde. Vervolgens werd de politie ingeschakeld die de familie op het huisadres vond. De politie doorzocht de verlaten ogende en dichtgetimmerde boerderij en ontdekte achter een kast een trap naar een ruimte. Daar zaten de vader en nog vijf andere kinderen, allen tussen de 16 en 25 jaar. 

 1. Door politie doodgeschoten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af
  video

  Door politie doodgescho­ten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af

  De 48-jarige vrouw die gisterenochtend door de politie is neergeschoten is overleden aan haar verwondingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Agenten zagen zich genoodzaakt de vrouw neer te schieten omdat ze de aanwijzingen van de politie niet opvolgde. Ze was op dat moment dingen aan het vernielen. Ze sloeg ruiten kapot en vernielde voertuigen. Volgens NH Nieuws gebeurde dat voor het oog van leerlingen.
 2. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

  Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

  Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot de partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc.