Volledig scherm
De bermuda. © ALDI

Aldi roept korte broek voor kinderen terug wegens verstikkingsgevaar

Aldi-bezoekers die sinds 9 mei een korte kinderbroek van het merk ‘Pocopiano’ hebben gekocht worden verzocht deze per direct terug naar de winkel te brengen. Het metalen uiteinde van de koordjes in de broek laten los, wat verstikkingsgevaar kan opleveren. 

De blauwe denimbroek - een zogeheten ‘bermuda’ - valt onder de jongenscollectie. Op de website van Aldi schrijft de winkelketen: ‘Uit onderzoek is gebleken dat het metalen uiteinde van de koorden na het wassen mogelijk los kan komen. Deze kleine delen kunnen voor kleine kinderen een verstikkingsgevaar opleveren.’

De van oorsprong Duitse supermarkt verzoekt klanten het artikel niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een van de winkels. Klanten krijgen dan het aankoopbedrag terug. 

De broek is inmiddels uit de winkels gehaald. Hij werd verkocht voor 5,99 euro. 

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.