Volledig scherm
PREMIUM
Ancilla van de Leest is woordvoerder van de familie en vrienden van Kamphuis. Vandaag kregen ze te horen dat Kamphuis hoogstwaarschijnlijk verongelukt is met zijn kajak in een fjord. © ANP

Ancilla van de Leest: We hebben even tijd en ruimte nodig om dit nieuws over Arjen te verwerken

Zoektocht gestaaktFamilie en vrienden zijn diep bedroefd over het feit dat ze de vermiste Arjen Kamphuis waarschijnlijk nooit meer terug zullen zien, nu de politie het onderzoek gesloten heeft en uitgaat van een fataal kajak-ongeluk. ,,Zijn denkbeelden mogen niet vergeten worden.”

Ook voor intimi kwam de Noorse politie vandaag met opvallend nieuws. Dat het onderzoek gesloten zou worden, was misschien te verwachten na een jaar rechercheren zonder bevredigend resultaat. Maar dat de Noren het scenario van het kajak-ongeluk zo duidelijk konden onderbouwen is verrassend. ,,We hebben even tijd en ruimte nodig om dit te verwerken”, zegt Ancilla van de Leest, goede vriendin van Kamphuis en woordvoerder namens familie en vrienden.  

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.