André van Duin op de Dam in Amsterdam .
Volledig scherm
PREMIUM
André van Duin op de Dam in Amsterdam . © ROBIN UTRECHT

André van Duin over toespraak op Dam: ‘Het moet meteen goed en ernstig, dat is best spannend’

dodenherdenkingAndré van Duin (74) spreekt vanavond op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking. Zelf was hij ook verbaasd dat hij werd gevraagd. In het gebombardeerde Rotterdam was de oorlog bij hem thuis geen thema. ,,Ach jongen, dat wil je niet weten’’, was altijd het antwoord van zijn vader die in Duitsland te werk was gesteld.

 1. LIVE | Dienstregeling NS weer als voor coronacrisis, bijna 4000 doden binnen 24 uur erbij in India
  coronavirus

  LIVE | Dienstrege­ling NS weer als voor coronacri­sis, bijna 4000 doden binnen 24 uur erbij in India

  Een ‘belangrijk moment’ noemt NS-topvrouw Marjan Rintel het. Vanaf vandaag rijdt de NS overdag weer de dienstregeling zoals die was voor het begin van de coronacrisis. Heel druk is het nog niet in de treinen. Op doordeweekse dagen gaat het om veertig procent van het aantal treinreizigers ten opzichte van 2019. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog. Het vorige liveblog tref je hier.
 2. André van Duin sluit nieuwe relatie niet uit: ‘Ik zie mezelf alleen niet op Tinder zitten’
  Play
  video

  André van Duin sluit nieuwe relatie niet uit: ‘Ik zie mezelf alleen niet op Tinder zitten’

  De 21-jarige Robbert Rodenburg weet voor zijn YouTube serie Open Kaart steeds grotere namen te strikken. In de nieuwste aflevering die sinds vandaag online staat heeft Robbert niemand minder dan André van Duin (74) te gast. De Heel Holland Bakt-presentator vertelt openhartig over zijn carrière, zijn coming-out, humor van toen en nu en natuurlijk zijn grote liefde Martin, die anderhalf jaar geleden overleed en waarvan hij nog elke dag veel verdriet heeft.