Volledig scherm
Heidy Goedhart © Privébezit

'Beken de moord op Heidy en je sores zijn voorbij'

Met een enorme undercoveroperatie heeft de politie onder druk een bekentenis afgedwongen in de moordzaak van Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel. Zestien agenten spendeerden 1 jaar om haar partner de moord te laten opbiechten. Experts hebben felle kritiek en noemen het vergaarde bewijs waardeloos.

Heidy Goedhart werd in 2010 gewurgd bij haar huis in Kaatsheuvel. Haar man Wim S. (40) zat al eens 3 maanden in voorarrest, maar werd bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Om S. tot een bekentenis te dwingen, trok de politie in 2013 en 2014 alles uit de kast. Zo reed een agent tegen zijn auto aan, om met hem in contact te komen en bevriend te raken. S., die geldzorgen had, werd ingepalmd met opdrachten voor een beveiligingsbedrijf. In totaal werd 34.000 euro aan hem uitbetaald. Dat blijkt uit het politiedossier, in handen van het Brabants Dagblad.

Marbella
Een bekentenis volgde in het Spaanse Marbella, waar S. werk kreeg aangeboden, mits hij de moord bekende. Eerst ontkende S., maar toen hij hoorde dat dit hem de baan zou kosten (hij heeft het geld hard nodig) biechtte hij op zijn vrouw te hebben gewurgd. Deze verklaring trok hij later terug.

Bewijsexpert Peter van Koppen heeft felle kritiek op de undercoveroperatie. ,,Bewijstechnisch heb je hier niets aan. Alle foute verhoortrucs zijn toegepast." Ook Ton Derksen, die diverse boeken schreef over juridische dwalingen, is hard: ,,Deze bekentenis is niet betrouwbaar."

Arthur van der Biezen, advocaat van S., vindt 'het inpakken en financieel afhankelijk maken van mijn cliënt in strijd met een eerlijk proces'. Het OM wil hangende de rechtszaak niet inhoudelijk reageren. Een pro forma zitting begint morgen.

Meer weten over hoe agenten Wim S. in een jaar tijd tot een biecht verleidden? Lees het vandaag in het AD!

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.