Bloemen op de plek van dodelijke schietpartij Zwijndrecht bij winkelcentrum Walburg. Inzet verdachte Minh Nghia Vuong.
Volledig scherm
Bloemen op de plek van dodelijke schietpartij Zwijndrecht bij winkelcentrum Walburg. Inzet verdachte Minh Nghia Vuong. © Jeffrey Groeneweg, beeldbewerking ADR

Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensgevaarlijke ‘Lucky’

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige levensgevaarlijke Minh Nghia Vuong (49), die zaterdag op klaarlichte dag zijn ex (38) en voormalig schoonmoeder (66) neerschoot voor het oog van velen getuigen op een volle parkeerplaats voor een winkelcentrum in Zwijndrecht. De moeder overleed ter plekke, de dochter vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis. Vuong wordt sinds gisteren officieel verdacht van moord.

 1. Zwaargewonde dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’
  PREMIUM

  Zwaargewon­de dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’

  De schok om de brute schietpartij bij een drukbezocht winkelcentrum in Zwijndrecht, waarbij twee vrouwen op klaarlichte dag werden neergeschoten, is nog altijd groot. Vlak voor de neus van vele getuigen, onder wie jonge kinderen, overleed een vrouw (66) direct aan haar verwondingen op straat. De ander (38) raakte zwaargewond. ,,Ze riep: niet doen! Niet doen! En toen schoot-ie weer.”
 2. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.