Roeien als remedie. Bets Brederhoff heeft Kees van Winden als stuurman.
Volledig scherm
PREMIUM
Roeien als remedie. Bets Brederhoff heeft Kees van Winden als stuurman. © Frank de Roo

Bets heeft spierziekte, maar gaat iedere dag roeien: ‘Als je thuis zit, worden je spieren niet beter’

Een heftige spierziekte bracht de 61-jarige Bets Brederhoff uit Barendrecht op het randje van de dood. Maar ze vond het daar veel te vroeg voor. ‘Ga roeien’, adviseerde de fysiotherapeut haar. Dat deed ze. Het bracht haar er bovenop. ,,Als je kan zitten, dan kan je ook roeien.”

 1. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

  OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

  De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”
 2. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.