Volledig scherm
Koningin Beatrix streelt een paard tijdens Koninginnedag in Middelburg in 2010. © ANP

Beveiligers van Beatrix lopen vast op Wassenaars strand terwijl prinses op paard zit

Een beveiligingsauto van het Koninklijk Huis is zaterdagochtend op de Wassenaarseslag in Wassenaar vast komen te zitten in het zand, terwijl deze achter een paardrijdende prinses Beatrix aanreed. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De wagen, een donkerkleurige terreinwagen van Toyota, reed op gepaste afstand achter de prinses aan toen deze vast kwam te zitten in het zand. 

Geen kant op

De auto kon geen kant meer op. Een toegesnelde brandweerwagen moest het voertuig uiteindelijk lostrekken. Waar de prinses op dat moment was, is niet bekend.

Het is geen geheim dat prinses Beatrix regelmatig in de vroege ochtend met een van haar paarden op de Wassenaarseslag te vinden is. Maar het wordt vanzelfsprekend niet door de RVD gecommuniceerd. 

Koninklijke stallen

De paarden van Beatrix (het is niet bekend hoeveel het er zijn) verblijven in de koninklijke stallen en worden soms ook ingezet tijdens Prinsjesdag. Als de paarden met pensioen mogen, gaan ze indien er voldoende ruimte is en er niet verbouwd wordt, naar hun laatste stal op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Volledig scherm
Beatrix en Claus te paard. © ANP
Volledig scherm
Prinses Beatrix. © ANP
  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.