Volledig scherm
Koningin Beatrix streelt een paard tijdens Koninginnedag in Middelburg in 2010. © ANP

Beveiligers van Beatrix lopen vast op Wassenaars strand terwijl prinses op paard zit

Een beveiligingsauto van het Koninklijk Huis is zaterdagochtend op de Wassenaarseslag in Wassenaar vast komen te zitten in het zand, terwijl deze achter een paardrijdende prinses Beatrix aanreed. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De wagen, een donkerkleurige terreinwagen van Toyota, reed op gepaste afstand achter de prinses aan toen deze vast kwam te zitten in het zand. 

Geen kant op

De auto kon geen kant meer op. Een toegesnelde brandweerwagen moest het voertuig uiteindelijk lostrekken. Waar de prinses op dat moment was, is niet bekend.

Het is geen geheim dat prinses Beatrix regelmatig in de vroege ochtend met een van haar paarden op de Wassenaarseslag te vinden is. Maar het wordt vanzelfsprekend niet door de RVD gecommuniceerd. 

Koninklijke stallen

De paarden van Beatrix (het is niet bekend hoeveel het er zijn) verblijven in de koninklijke stallen en worden soms ook ingezet tijdens Prinsjesdag. Als de paarden met pensioen mogen, gaan ze indien er voldoende ruimte is en er niet verbouwd wordt, naar hun laatste stal op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Volledig scherm
Beatrix en Claus te paard. © ANP
Volledig scherm
Prinses Beatrix. © ANP
 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.