Volledig scherm
Het zwembad Dol-fijn © Joep van der Pal

Beveiliging voor zwembad na dreigementen: 'Dit is te danken aan Geert Wilders'

Het zwembad de Dol-fijn in Maassluis laat het pand beveiligen na dreigementen. ,,Dit hebben we allemaal te danken aan Geert Wilders’’, aldus manager Richard Ritmeester.

Afgelopen nacht stond er een beveiliger voor de deur en dat zal komende nacht ook weer het geval zijn. De dreigementen kwamen nadat de PVV-leider afgelopen maandag in een tweet refereerde aan ‘Sharia-zwemmen in Nederland’. Hij doelde daarmee op een aankondiging over zwemles voor (allochtone) vrouwen. De Dol-fijn biedt zwemlessen voor vrouwen, die in een afgeschermde ruimte hun A-, B- of C-diploma willen halen.

Moslimdames

De Dol-fijn begreep de verwarring en paste de tekst vervolgens aan. ,,Wij hebben geen zwemmen voor alleen moslimdames maar voor alle nationaliteiten’’, reageerde Ritmeester.

Hij hoopte dat daarmee de kou uit de lucht zou zijn. Dat is echter niet het geval. ,,De situatie is behoorlijk heftig’’, laat hij nu weten. ,,Meer kan en mag ik er niet over zeggen.’’

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.