De Ceintuurbaan in Elst, met rechts de vrijstaande woningen aan de ventweg Germaan. Het terrein tussen de watergang en de Linge, links, is nu in beeld als bouwlocatie voor tweehonderd woningen. Het schouwpad, links langs het water, is in 2018 al op verzoek van de omwonenden afgesloten voor wandelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ceintuurbaan in Elst, met rechts de vrijstaande woningen aan de ventweg Germaan. Het terrein tussen de watergang en de Linge, links, is nu in beeld als bouwlocatie voor tweehonderd woningen. Het schouwpad, links langs het water, is in 2018 al op verzoek van de omwonenden afgesloten voor wandelaars. © Erik van 't Hullenaar

Bewoners raken vrij uitzicht kwijt en zijn boos: ‘Ik heb hier net een heel duur huis gekocht’

ELST - Nu genieten bewoners van de Germaan in het Gelderse Elst nog van privacy en een vrij uitzicht achter hun woningen. Straks staat daar een woonwijk. De gemeente Overbetuwe stemt in met woningbouw tussen de noordrand van Westeraam en de Linge, tot woede van omwonenden.  

  1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
    PREMIUM

    Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

    Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.