Na de crash op 19 juli werd geprobeerd het toestel drijvende te houden en te bergen. Nadat enkele ballonnen knapten, zonk de helikopter.
Volledig scherm
Na de crash op 19 juli werd geprobeerd het toestel drijvende te houden en te bergen. Nadat enkele ballonnen knapten, zonk de helikopter. © Ministerie van Defensie

Bij Aruba gecrashte legerhelikopter in twee delen teruggevonden op bodem zee

UpdateDefensie heeft de NH90-helikopter die op 19 juli bij Aruba in zee stortte en later zonk teruggevonden. Het toestel blijkt in twee delen uiteen te liggen op de bodem van de zee: één stuk bevindt zich in het water op de plek van de crash, het andere stuk werd zo'n 100 kilometer verderop aangetroffen. Bij de crash in juli kwamen twee bemanningsleden om het leven. 

  1. LIVE | Franse regering gooit Parijs verder op slot, vaccin mogelijk begin 2021 beschikbaar
    VIDEO

    LIVE | Franse regering gooit Parijs verder op slot, vaccin mogelijk begin 2021 beschik­baar

    Als de laatste onderzoeken succesvol zijn, kan Nederland in de eerste maanden van volgend jaar al beschikken over vaccins tegen het coronavirus. Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan deze week nog naar risiconiveau 2 (‘zorgelijk’). Verder is het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt opgenomen de afgelopen dagen zo hard gestegen dat de alarmbellen afgaan. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.