Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Bij de VVD zijn ze doodsbang om hun overwicht kwijt te raken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Quote

Ieder weldenkend mens zou op dit moment niet voor een nexit moeten pleiten

Er zijn talrijke zaken aan te wijzen die de hegemonie van premier Mark Rutte kunnen verklaren. Een daarvan is zijn ideologische lenigheid: hij regeerde met gedoogsteun van de PVV, ging een verstandshuwelijk aan met de PvdA en leidt nu een centrumrechts kabinet, met daarin twee christelijke partners. 

Maar waar onze premier vooral in uitblinkt, is zijn debattechniek en het vermogen om zich, plat gezegd, overal uit te lullen. Dat is het voordeel van iemand die snel kan denken en goed weet te formuleren.

Dat hij eergisteren, tijdens een speech in Barendrecht, verkondigde dat hij nota bene bovengenoemde vaardigheden wil inzetten om Thierry Baudet te bestrijden, in de vorm van het één-op-één-debat, moet voor zijn partijgenoten een veeg teken zijn.

Het riekt naar een laatste en ietwat wanhopige oprisping om de opmars van Forum voor Democratie te elimineren.

  1. Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Grote brand bij afvalver­wer­ker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo vecht de brandweer met man en macht tegen een brand in een composteringshal van het bedrijf. Het gaat om een brand in een pand van 10.000 vierkante meter dat volledig in vlammen staat, zo meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij bij de brand en die trekt in de richting van de binnenstad van Hengelo. Inwoners van Hengelo krijgen nadrukkelijk het advies om ramen en deuren te sluiten.