Volledig scherm
PREMIUM
Project '+ 2 degrees' van vormgeefster Mirl van Hoek. Onderdeel van de Graduation Show in de Dutch Design Week © Femke Reijerman

Bijlage Dutch Design Week: Van food tot robocar

Dutch Design WeekHet ED brengt dinsdag 16 oktober een bijlage van 16 pagina's uit over de Dutch Design Week. Eindhoven kan uitgroeien tot hét creatieve centrum van Europa, zegt Joseph Grima, directeur van de Design Academy Eindhoven in de bijlage. Hij spreekt zich uit over de rappe ontwikkeling van de regio en over de verhuizing van de eindexamenexpositie naar de voormalige Campinafabriek. 

Het is voor het eerst dat de Graduation Show niet wordt gehouden in het eigen gebouw aan de Emmasingel, maar op een andere plek, die met zijn 12.000 vierkante meter veel meer ruimte biedt aan de 208 projecten van de 185 kersverse ontwerpers.

 1. Door politie doodgeschoten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af
  video

  Door politie doodgescho­ten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af

  De 48-jarige vrouw die gisterenochtend door de politie is neergeschoten is overleden aan haar verwondingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Agenten zagen zich genoodzaakt de vrouw neer te schieten omdat ze de aanwijzingen van de politie niet opvolgde. Ze was op dat moment dingen aan het vernielen. Ze sloeg ruiten kapot en vernielde voertuigen. Volgens NH Nieuws gebeurde dat voor het oog van leerlingen.
 2. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

  Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

  Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot de partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc.