Bijna alle 1500 varkens hebben grote schuurbrand in Streefkerk niet overleefd

Bijna alle varkens hebben de grote schuurbrand bij vleesvarkensbedrijf Van Beijnum aan de Middenpolderweg in Streefkerk niet overleefd. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. De schuur is in een uur tijd volledig verwoest. 

De brandweer is op dit moment bezig met nablussen. Vanwege de waterwinning werd direct opgeschaald naar grote brand. ,,De brandweer heeft alles op alles gezet om de varkens te redden, maar de brand sloeg te snel om zich heen”, zegt een woordvoerder. Slechts 11 dieren wisten uit de brandende schuur te ontsnappen. ,,Die worden opgevangen in een nabijgelegen weiland.” 

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een kleinere schuur achter de loods. ‘Ze heeft 50 geiten uit het schuurtje in veiligheid kunnen brengen.’

Volledig scherm
Grote brand in varkensschuur Streefkerk. © FotoBusink

Rookoverlast

De brandweer dacht korte tijd dat er asbest in het dak van de brandende schuur zou zitten, maar dit blijkt volgens een woordvoerder niet het geval. De brandweer roept via sociale media op ‘aanrijdende voertuigen de ruimte te geven en zelf uit de rook te blijven’.

De rook is in de wijde omtrek te zien. Twee meetploegen van de brandweer brengen de rookverspreiding in kaart.  ,,Er zijn geen verhoogde concentraties in de rook gemeten. Blijf wel uit de rook, want rook is altijd ongezond!”, schrijft de brandweer op sociale media. Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten, en ventilatiekanalen dicht te zetten. 

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ook medewerkers van het familiebedrijf is het een raadsel. ,,Ineens stond alles in lichterlaaie.” 

Volledig scherm
De brandweer zette alles op alles om de varkens te redden. © FotoBusink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Streefkerk en omstreken? Schrijf je hier in! 

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’
    VIDEO

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’