Volledig scherm
PREMIUM
Boaz Beeuwkes tijdens een van zijn bezoeken aan meneer Bouwstra. © Maarten Boersema

Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

eenzaamheidBij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. 

Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

  1. Naast de EBI in Vught komt er een nieuwe zwaar beveiligde gevangenisvleugel ergens in Nederland

    Naast de EBI in Vught komt er een nieuwe zwaar beveiligde gevangenis­vleu­gel ergens in Nederland

    Naast de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught komt er nog een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen waarbij het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verder gaan met hun criminele praktijken. Dat brengt het ministerie van Veiligheid en Justitie vandaag naar buiten. In welke gevangenis dat gaat gebeuren, wordt nog niet verteld. De nieuwe gevangenisvleugel biedt plaats aan maximaal twaalf gevangenen.