Politiewagens aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar het drugslab werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiewagens aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar het drugslab werd aangetroffen. © De Gelderlander

Boer Hans heeft spijt van het drugslab in zijn varkensschuur: ‘Ze sloegen me met een hamer’

,,Je hebt een leuk gezin”, zeggen twee onbekende mannen als ze eind januari vorig jaar zomaar het erf van Hans op komen gelopen. Ze tonen foto's van zijn twee puberdochters, fietsend op weg naar school. De mannen komen botweg meedelen dat ze de schuur op zijn boerderij in Vragender komen huren. ,,We willen toch geen ongelukken?”

 1. Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt
  Update

  Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt

  Op de stranden van Zandvoort en Noordwijk hebben woensdagavond grote groepen jongeren ruzie met elkaar gezocht. Ook het strand in Bloemendaal werd leeg geveegd. Bij de vechtpartij in Zandvoort raakten drie mensen gewond. Een 29-jarige Amsterdammer is aangehouden, omdat hij politiebevelen niet opvolgde. Ook een 29-jarige vrouw werd opgepakt, omdat ze een fles tegen iemand zijn hoofd gooide. In Noordwijk werden ook twee mensen opgepakt.
 2. Nederlander neemt voorschot op versoepelingen en negeert coronaregels
  PREMIUM
  video's

  Nederlan­der neemt voorschot op versoepe­lin­gen en negeert coronare­gels

  Veel Nederlanders nemen alvast een voorschot op de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo stijgt het aantal overtredingen van de mondkapjesplicht in het ov en in winkels en laat nog maar de helft van de Nederlanders zich testen bij klachten. Wie om zich heen kijkt op straat en in de winkels ziet dat de coronamaatregelen steeds minder streng worden gevolgd. Nemen we inderdaad al een voorschotje op het nieuwe, oude normaal?